
I går kväll, medan jag väntade på att kärleken skulle komma till stan, så kom jag på den briljanta idén att baka chokladrutor! Jag hittade receptet i en gammal MerSmak och det verkade inte invecklat för fem öre.
Men då visar det sig att jag har världshistoriens sämsta ugn. Så jag lyckades inte få till lika fina kakor som i tidningen (fotoretuch?). Jag borde kanske ha gjort dubbel sats för plåten var lite för stor också. Hur som så var de sjuuuuuukt goda.
Så nu tänker jag förvandla den här bloggen till en bakblogg så här är receptet:
CHOKLADRUTOR MED SOLROSKÄRNOR.
Ca 20 st.
Tid ca 35 minuter.
Ugnstemeratur 175º
Ingredienser
100 g margarin eller smör
100 g mörk blockchoklad, gärna 70%
0,5 dl solroskärnor
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
0,5 dl solroskärnor el silverkulor
Smält margarin/smör i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20x30 cm). Strö ev på solsolkärnorna om du vill ha de som garnering. (Vänta med silverkulorna!).
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Om du vill garnera med silverkulor så smält lite smör och pensla kakan med det. Strö över kulorna. (Eller annan tårtgarnering, eller kokos etc.).
Enligt tidningen så ska de serveras med en klick grädde och bär.
Eller ät den som de är. Jättegoda.
Skulle göra Blåbärssnittar idag, men lyckades inte med det heller. Jäkla ugn!
PS. Jag brukar faktiskt vara bra på att baka. DS.
1 kommentar:
jag har världens bästa recept på chokladrutor. du ska få det av mig.
Skicka en kommentar